Ανδριάνα Ζαρακέλη

Ξεκινώντας και επίσημα την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, σας καλώ να επαναβεβαιώσετε την εμπιστοσύνη σας στον Δήμαρχο μας, Γιάννη Μώραλη και τον «Πειραιά Νικητή» και ζητώ τη 1 από τις 4 ψήφους σας στον Δήμο Πειραιά.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στον Πειραιά. Ο πατέρας μου, Δημήτρης, υπηρέτησε στο λιμενικό Σώμα και η μητέρα μου, Καλλιόπη, εργάστηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Έχω δύο αδέλφια, τον Φώτη και τη Βιργινία. Με τον σύζυγό μου Παναγιώτη, έχουμε αποκτήσει έναν γιο, τον Γιάννη, 16 ετών.

※ Αποφοίτησα από το 1ο Μ.Λ. Καλλίπολης και είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου, M.A. in «Quality Journalism and New Technologies» από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας.Έχω αποκτήσει δυο διπλώματα εξειδίκευσης από το ΕΚΠΑ, «Σχεδιασμός και Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» & «Marketing and Brand». Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά.

※ Τα τελευταία 27 χρόνια εργάζομαι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε εφημερίδες, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Αυτό το διάστημα, παρουσιάζω το κεντρικό magazinο στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και σχολιάζω στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ACTION 24»

※ Τον Μάιο του 2019 εξελέγην για 1η φορά δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και ορίστηκα Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού, και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

※ Έκτοτε υπηρετώ με αφοσίωση και πάθος την πόλη μας, προσπαθώντας να συμβάλλω στο έργο της δημοτικής αρχής στους τομείς που μου ανατέθηκαν

Τα χρόνια πoυ πέρασαν, στον Δήμο μας, έχουν γίνει πολλά και έχουν αλλάξει ακόμα περισσότερα

Με την ομάδα της Διεύθυνσης Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στην όποια έχω την τιμή να είμαι Αντιδήμαρχος, εργαστήκαμε για να δώσουμε στην πόλη μας έναν αέρα αισιοδοξίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης. 

Μεταξύ άλλων:

  • Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά τμήμα Τουρισμού, και συστήσαμε Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού (DMO), στα πρότυπα Ευρωπαϊκών πόλεων.
  • Επανασχεδιάσαμε τα «Χριστούγεννα στον Πειραιά» με νέα οικολογικά φωτιστικά led στολίδια σε ολόκληρη την πόλη, δράσεις και θεάματα για μια λαμπερή πόλη την ομορφότερη εποχή του χρόνου.
  • Συνεχίσαμε με επιτυχία, αναβαθμίζουμε και διεθνοποιούμε τις «Ημέρες Θάλασσας», ένα δεκαήμερο φεστιβάλ, θεσμό για την πόλη που μετρά ήδη 9 χρόνια και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Πειραιά.
  • Σχεδιάσαμε και κάναμε θεσμό το «Σινεμά στη θάλασσα» στην Πειραϊκή.
  • Πραγματοποιήσαμε δεκάδες συναυλίες, όπως αυτή στην έναρξη των Ημερών Θάλασσας, και άλλες πολλές, με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Λένα Αλκαίου κ.α.
  • Καταγράψαμε το γαστρονομικό αποτύπωμα της πόληςκαι θεσμοθετούμε το γαστρονομικό φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival,Sea Food and more», ενώ στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού πραγματοποιήσαμε το «1ο Ferrari Road Show» και το «Piraeus Long Jump» με τον Μίλτο Τεντόγλου ενώ συνεργαστήκαμε με την UEFA για τις εκδηλώσεις και το branding της πόλης για το SuperCup.
  • Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δεκάδες δράσεις, όπως το «Καλοκαίρι Στην Πόλη», εκθέσεις προϊόντων, λουλουδιών, παλαιών αυτοκινήτων και μηχανών, καθαρισμούς παραλιών και υποβρύχιους καθαρισμούς όπως και πολλές δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον.
  • Υλοποιήσαμε τις δικές μας φωτογραφικές εκθέσεις όπως το #My_Piraeus με υπέροχες φωτογραφίες από τον Πειραιά μας και το #Piraeus_Aquatic με θέμα τα παιδιά της πόλης μας που ασχολούνται με τον υγρό στίβο
  • Εξελίξαμε τον στολισμό, σημαιοστολισμό και τις δράσεις της πόλης μας στις Εθνικές Εορτές και επετείους.
  • Καθιερώσαμε τον εορτασμό των Παγκοσμίων Ημέρων, με φωταγωγήσεις της πόλης και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
  • Μέσω του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εργαστήκαμε για την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας, ανακαινίσαμε πλήρως 8 παιδικές χαρές, αναβαθμίσαμε τον φωτισμό σε σημεία της πόλης μας, προμηθευτήκαμε νέα «έξυπνα» παγκάκια», δημιουργήσαμε το πρότυπο εργαστήρι κυκλικής οικονομίας και ολοκληρώνουμε τον πρώτο κάθετο κήπο σε σχολείο. Ο Πειραιάς επελέγη για πρώτη φορά ως κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης ενώ επίσης για πρώτη φορά συμμετέχουμε στο IURC Latin America.
  • Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δεκάδες δράσεις προβολής και προώθησης της πόλης, όπως «Πάρε το Μετρό για Πειραιά» , «Sea you in Piraeus» και «Piraeus from home». Φέραμε στην πόλη μας ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού και ξένους δημοσιογράφους.
  • Δημιουργήσαμε το «Film Office Piraeus», για την διευκόλυνση των κινηματογραφικών παραγωγών στην πόλη, και συνεργαστήκαμε με εταιρείες για το Disney+, apple tv, κ.α. Στον Πειραιά μας, γυρίστηκαν ταινίες όπως «Rise: η ιστορία των Αντετοκούμπο», «Jack Rayan», «Dahab» με τον James Franco, «Greek Job», «Τεχεράνη» κ.α. αλλά και διαφημιστικά όπως το Perrier , το UEFA Super Cup κ.α.
  • Συμμετείχαμε σε δράσεις προβολής της πόλης μας, όπως η επίδειξη μόδας για τα 10 χρόνια της «Zeus&Dione» στο λιμάνι του Πειραιά και η επίδειξη «Haute Grecians» στην πέτρινη αποθήκη.
  • Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα και τα Social Media του Destination Piraeus, συμμετείχαμε με περίπτερα στις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στο εσωτερικό και εξωτερικό.
  • Τοποθετήσαμε την φωτεινή επιγραφή «Love Piraeus» και δημιουργήσαμε γύρω από αυτήν μια ολόκληρη καμπάνια για την προβολή και προώθηση της πόλης μας.
  • Για τις ενέργειες μας λάβαμε δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το βραβείο Lloyd’s «Piraeus International Centre», το αργυρό βραβείο στα βραβεία-θεσμό του τουριστικού κλάδου «Tourism Awards», το αργυρό βραβείο στα «Sports Marketing Awards», κ.α.

Για τα επόμενα χρόνια, έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την εξωστρέφεια, την προώθηση και προβολή της πόλης μας.

Η αγάπη μου για την πόλη μας είναι διαχρονική και ουσιαστική, και αυτή η αγάπη είναι ένας από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν στο να αποδεχτώ για μια ακόμη φορά την τιμητική πρόταση, του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, της συμπόρευσης στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια με στόχο τον Πειραιά του μέλλοντος.

Ονειρεύομαι τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μια πόλη πρότυπο και θα προσπαθήσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, ζητώ -για μια ακόμη φορά- την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσω να σας εκπροσωπώ αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

※ Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, στον Δήμο Πειραιά, σας καλώ να επιλέξετε με την ψήφο σας να συνεχίσουμε μαζί…

Μαζί αλλάξαμε τον Πειραιά , μαζί συνεχίζουμε

Σας ευχαριστώ

Ανδριάνα Ζαρακέλη

Τηλ. 6942.89.22.88

Email : azarakeli@gmail.com